Nieuwbouw

Na vele jaren voorbereidend werk is de officiële start van de bouwwerken gegeven op 1 februari 2017. De gehele nieuwbouw is opgesplitst in 4 bouwfases, dit om de interne werking en de huisvesting van onze bewoners te waarborgen tijdens de bouwperiode.

Fase 1: 1/02/2017 – 15/05/2018

In de eerste fase worden er 60 woongelegenheden gebouwd verdeeld over 4 bouwlagen (15 kamers per bouwlaag). De standaard kamers hebben een oppervlakte van 28m², er zijn ook 8 luxekamers aanwezig met een oppervlakte van 36m². Elke kamer beschikt over een inkomsas met ingebouwde kast en koelkastje; een sanitair ruimte met lavabo, opbergkastje en toilet en een leefruimte voorzien van een elektrisch hoog/laag bed, een tafel met 2 stoelen en een zorgzetel. De kamers beschikken over 2 vensters, 1 venster is voorzien van automatisch gestuurde screens en een kleiner achterliggende venster.

Elke afdeling beschikt in de eerste fase ook over een eetruimte en een leefruimte. Deze ruimtes zijn volledig ingericht met de nodige tafels en stoelen en voor elke bewoner wordt er een relaxzetel voorzien in de leefruimte. Per 15 woongelegenheden is er steeds 1 badkamer en 1 doucheruimte voorzien, de badkamers zijn voorzien van de modernste technieken zoals plafondlift, hoog/laag snoezelbaden met airspa etc.

Fase 2: 16/05/2018 – juni 2019

De tweede bouwfase is gestart met het slopen van een groot deel van het bestaand gebouw. Na de sloopwerken zijn de ruwbouwwerken van start kunnen gaan. In deze fase worden 38 woongelegenheden gebouwd (11 kamers op het gelijkvloers en 9 kamers op de 3 verdiepingen). In deze fase wordt er eveneens een doucheruimte en badkamer voorzien. De afdelingskeuken in fase 2 zal gekoppeld worden met de eetruimte van fase 1.

Fase 3: juni 2019 – voorjaar 2020

In de derde fase worden de laatste 22 woongelegenheden gebouwd (4 kamers op het gelijkvloers en 6 kamers op de 3 verdiepingen). Op elke afdeling komt er in deze fase nog een extra leefruimte. Op het gelijkvloers komt er een kappersruimte en enkele polyvalente vergaderlokalen. De administratieve ruimtes, personeelsruimtes etc. komen op de eerste en de 2e verdieping in de 3e fase. Op de 3e verdieping komt er een doorgang naar het dakterras welke in fase 4 wordt gebouwd.

Fase 4: voorjaar 2020– voorjaar 2021

Deze fase zal ervoor zorgen dat de vorige fases een geheel kunnen vormen. Zo komt er op het gelijkvloers de nieuwe hoofdingang, receptie en cafetaria. Het dagverzorgingscentrum zal zich vestigen op de eerste verdieping, op de 2e verdieping komt er een grote fysioruimte voor de ergotherapeuten en de kinesisten. Op de 3e verdieping kunnen de bewoners gebruik maken van een dakterras.