Wat is er te doen?

Agenda

Activiteiten worden regelmatig en op maat aangeboden, afhankelijk van de zorggraad en interesse van de bewoners.
Men is niet verplicht deel te nemen aan activiteiten maar kiest waarvoor men belangstelling heeft via het wekelijkse animatieprogramma dat in gans het huis kenbaar gemaakt wordt. We opteren voor een visie waarin animatie gericht is op het zich thuis voelen, het welzijn van de bewoner en een betekenisvolle invulling van de dag. Dit met respect voor ieders wensen en beperkingen.

Klik hier voor de activiteitenkalender van 10/06/2024 – 14/06/2024
Klik hier voor de activiteitenkalender van 17/06/2024 – 21/06/2024

Klik hier voor de grote activiteitenkalender van april – mei – juni 2024
Klik hier voor de activiteitenkalender van de maanden juli – augustus – september 2024

 

Terugkerende activiteiten
Deze kunnen per uitzondering wijzigen of geannuleerd worden. Raadpleeg hiervoor steeds onze wekelijkse activiteitenkalender.

Wandelingen

Van juni tot en met oktober (indien het weer het toelaat) wordt er elke maandag een wandeling georganiseerd. We verzamelen om 13.30u in de lobby. Wil je graag mee gaan wandelen met een bewoner of meegaan als vrijwilliger mag je je steeds aanmelden aan het onthaal of via ergo@wzcwittemeren.be.

Verjaardagsfeest

Maandelijks wordt er in het ergolokaal een verjaardagsfeest georganiseerd voor de jarigen van die maand. Op volgende data zal dit doorgaan: 3/07, 31/07.

Contactkoor

Tijdens het contactkoor kunnen bewoners samen met hun familie en sympathisanten liedjes uit hun jeugd zingen en herontdekken. 

Wanneer? Elke 3e donderdag van de maand 
Waar? In de cafetaria
Hoe laat? 15.00u 

Zwemmen

Elke eerste donderdag van de maand hebben we een bewegingsactiviteit in zwembad ‘Vita Den Uyt’ in Mol. Wil je graag meegaan met jouw familielid of meegaan als vrijwilliger, dan mag je je steeds aanmelden aan het onthaal. Vooraf inschrijven is verplicht!

Hond

We laten de bewoner in contact komen met de hond door hem/haar de hond te laten strelen. Vaak brengen die strelende bewegingen rust bij de bewoners. Tijdens het knuffelen beginnen de bewoners vaak te vertellen over hun eigen ervaringen. 

Misviering/ Herdenkingsviering

De misvieringen gaan steeds door op de eerste woensdag van de maand of in de buurt van een kerkelijke hoogdag. Voor de juiste data kan je het animatieprogramma raadplegen. Al onze misvieringen starten om 10.00u. en gaan door in de cafetaria van het woonzorgcentrum. 

Dansnamiddag

Elke laatste donderdag van de maand wordt er een dansnamiddag georganiseerd in de cafetaria. Er wordt telkens een andere artiest uitgenodigd. De dansnamiddag start om 14.00u.

Hobby

Elke 2e woensdag van de maand gaat de hobby door in de cafetaria. Tijdens de hobby gaan de vrijwilligers samen met onze bewoners creatief aan de slag. De hobby start om 14.00u.

Enkele grote activiteiten om in je agenda te noteren!