Projecten

De zorg voor senioren kent een continue evolutie die een structurele opvolging en aanpak vraagt. Aan de hand van diverse projecten, zowel intern binnen het WZC als in samenwerking met externen proberen we zorg op maat te creëren. 

Maand van de valpreventie

De vijf Vlaamse provincies en Brussel worden uitgedaagd door bekende vlamingen om de strijd tegen elkaar aan te gaan voor de titel van ‘beste valpreventieprovincie van het jaar’.
De 10de editie die vanaf vandaag bij ons in het woonzorgcentrum van start zal gaan draagt de slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’ en zal lopen tot en met zondag 25 april.
Om te kunnen slagen in onze opdrachten hebben we jullie hulp nodig!
Meer info hierrond vinden jullie terug in bijlage.

Vallen is een veel voorkomend probleem onder de oudere populatie.
Ongeveer één op drie 65-plussers komt minstens eenmaal per jaar ten val. Een val kan ernstige gevolgen hebben op diverse vlakken (lichamelijk, psychologisch, sociaal en financieel).
Er wordt soms gedacht dat vallen hoort bij het ouder worden, toch kunnen veel vallen voorkomen worden als de onderliggende risicofactoren worden aangepakt.
De campagne van dit jaar heeft als doel ouderen, hun familie en alle gezondheidszorg- en welzijnswerkers in Vlaanderen te sensibiliseren en te informeren over val- en fractuurpreventie.

Wil je te weten komen hoe je valproblemen kan vermijden? Tijdens de Week van de valpreventie organiseren valpreventie-experte Tinneke Claes en de Logo’s uit de provincie Antwerpen 4 gratis webinars voor ouderen en mantelzorgers. meer info vind je op volgende link: week van de valpreventie

Project: Hartverwarmertjes

Hartverwarmertjes zijn knuffels gemaakt door knuffeloma’s/opa’s uit Mol en omstreken.
Ze worden door hen met veel liefde gemaakt voor de kindjes die op de spoedgevallendienst terechtkomen en een beetje troost kunnen gebruiken.

Project: Contactkoor

“Tulpen uit Amsterdam”, “De lichtjes van de Schelde” of “Ik hou van u”: het is maar een kleine greep uit het uitgebreide repertoire van het contactkoor.

Het contactkoor is een koor waar mensen met dementie volwaardig lid van zijn. Ze kunnen er samen met hun familie en sympathisanten liedjes uit hun
jeugd zingen en herontdekken.

Project: Memoride