Animatie

Agenda

Activiteiten worden regelmatig en op maat aangeboden, afhankelijk van de zorggraad en interesse van de bewoners.
Men is niet verplicht deel te nemen aan activiteiten maar kiest waarvoor men belangstelling heeft via het wekelijkse animatieprogramma dat in gans het huis kenbaar gemaakt wordt. We opteren voor een visie waarin animatie gericht is op het zich thuis voelen, het welzijn van de bewoner en een zinvolle invulling van de dag. Dit met respect voor ieders wensen en beperkingen.


Activiteitenkalender FEBRUARI 2020
Deze kan steeds wijzigen. In de kalender worden enkel de grote activiteiten weergegeven. Ook individuele activiteiten zullen op maat van de bewoner georganiseerd worden.

Terugkerende activiteiten

Hobby
Iedere tweede en vierde dinsdag van de maand wordt er hobby georganiseerd door een creatief groepje vrijwilligers in de cafetaria. Deze activiteit gaat door van 14.00u tot 15.30u.

Kienen
Elke donderdag om 18.00u wordt er door vrijwilligers een kienavond in de cafetaria georganiseerd.

Misviering/ Herdenkingsviering
Elke eerste woensdag van de maand is er om 10.00u een misviering in de cafetaria. Er worden ook misvieringen georganiseerd in de buurt van een kerkelijke hoogdag. Voor de juiste data raadpleeg het animatieprogramma.

Wandelingen
Van juni tot en met september worden er bij goed weer elke maandag om 13.30u wandelingen georganiseerd. Wil je graag mee gaan wandelen met jouw familielid of meegaan als vrijwilliger mag je je steeds aanmelden in WZC Witte Meren.

Verjaardagsfeest
Op de laatste woensdag van de maand wordt er een verjaardagsfeest georganiseerd voor de jarigen van die maand. Dit gaat door op de afdeling met de meeste jarigen om 14.00u. 

Contactkoor
Het contactkoor is een koor waar onze bewoners volwaardig lid van zijn. Ze kunnen er samen met hun familie en sympathisanten liedjes uit hun jeugd zingen herontdekken.

Zwemmen
De eerste donderdag van de maand hebben we een bewegingsactiviteit in Vita Den Uyt in Mol. Wil je graag meegaan met jouw familielid of meegaan als vrijwilliger mag je je steeds aanmelden in WZC Witte Meren.

Honden Lexa en Sam
We laten de bewoner en de honden contact maken door hem/haar de hond te laten strelen. Vaak brengen die strelende bewegingen rust bij de bewoners. Tijdens het knuffelen beginnen bewoners vaak te vertellen over gebeurtenissen met honden.

Brusselse wafels
Elke derde zondag van de maand bakken onze vrijwilligers lekkere Brusselse wafels in de cafetaria. Deze kan je kopen vanaf 13.30u tot 16.30u. 

Foto’s

Wenst u de sfeer op te snuiven van enkele animatieactiviteiten? Bekijk dan zeker even onze pagina foto’s.