Boulevardpark

Het boulevardpark is een wandelpark met volgende elementen:

Wandelen in het groen
De wandelpaden, aangelegd in klinkers, slingeren door het park en vormen de verbinding tussen de Collegestraat en de Asstraat. Wandelaars kunnen het park op verschillende manieren verkennen via de paden die langs de heuvels lopen. Strakke driehoekige heuvels creëren afzonderlijke ‘kamers’. Je krijgt als het ware het gevoel van verschillende groene natuurkamers. Deze ‘landarts’ bedekt met gras, zullen in de bloeiperiode prachtige bloemenweides met sneeuwklokjes opleveren. In elke ruimte ontdek je een nieuw zicht, ofwel een grafmonument, een kunstwerk, … Alle bomen bleven behouden, er is dus volop groen.

Wil je even tot rust komen? Neem dan plaats op één van de banken of stoelen die verspreid opgesteld staan in het park. De inbouwverlichting in verschillende structurele elementen waaronder de doorkijkafrastering, brengt het park ’s avonds in een feeërieke sfeer.

Tof voor kinderen
Voor kinderen van 3 tot 12 jaar voorziet het park een kindvriendelijke zone. Je vindt er een waarnemingsruimte met klank-, licht-, speel- en ervaringstuigen. De klankrol, draaispel beroepen, spiegelperiscoop, praatpalen, orgelwip, gong, speelhut, tafel en stoeltjes zetten zeker aan tot spelen. Een zogeheten prairietuin – een hotel voor kleine diertjes – moet bijen, vogels en vlinders naar het park lokken.

Blik op ons verleden
Een aantal waardevolle graven die behouden bleven voor cultuurhistorische redenen, werden geïntegreerd in het groenpark. Een gedenkplaat met namen en data vormen een blijvende herinnering aan de personen die eens op de oude begraafplaats begraven werden.